Praktisk - Skagen Klitplantage

Skagen Klitplantage kortudsnit

For handicappede

Da parkeringspladserne ligger inde i eller lige op ad selve plantagen, kan både gangbesværede og kørestolsbrugere komme her og nyde naturen. En af vandreruterne, den såkaldte Løvfaldsrute, er egnet til kørestolsbrugere.

Offentlige toiletter

Der er ét toilet for besøgende i plantagen. Det er åbnet i højsæsonen og ligger i forbindelse med kiosken på østsiden af Frederikshavnsvejen ved indkørslen til Den Tilsandede Kirke.

Overnatning

Der er mulighed for at overnatte på to steder i skoven – i et shelter i den østlige del og i telt på en lejrplads i den vestlige del.

Bål

Der er bålplads ved Saltmandsklit længst mod vest, og der er et bålhus i den allernordligste del af plantagen.

Hunde

Hunde er velkomne i snor i Skagen Klitplantage. I den nordlige ende indhegnede man i 2013 et område, hvor din hund kan tumle sig uden snor. Også i Byfogedskoven i den allersydligste del af Skagen by er det tilladt for hunde at løbe løs, når blot deres ejere har kontrol over dem.

Cykel og mountainbike

Du er meget velkommen til at cykle på stierne i plantagen. En særlig 15 km lang mountainbikerute er anlagt gennem den østlige del af plantagen. Læs om stierne under aktiviteter.

Ridning

Ridning er tilladt i Skagen Klitplantage.

Kiosk

På p-pladsen ved stien til Den Tilsandede Kirke kan du købe lidt at spise og drikke i kiosken. Kiosken har Naturstyrelsen forpagtet ud til en privatperson, som holder åbent tre måneder om året i højsæsonen.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Med bil

Skagen Klitplantage strækker sig fra kyst til kyst i den nordligste del af Jylland lige syd for Skagen by. Kommer du i bil, kan du ikke undgå at se skiltene mod klitplantagen, fordi kun Frederikshavnsvej fører til Skagen by. Der kører tog til Skagen, hvor du kan leje en cykel ud til plantagen, eller hvorfra du kan gå godt to kilometer mod syd og trave til plantagen. Kommer du til fods sydfra, kan du gå ad Nordsøstien, der følger stranden både langs Kattegat og Vesterhavet og som for begges vedkommende slår ind i plantagen. Er du på cykel sydfra, kan du vælge landevejen over Hulsig Hede eller Vestkystruten, der skråner gennem plantagen på østsiden af landevejen.

Leder du efter den mindre statsskov, Byfogedskoven, skal du helt ind til selve Skagen by og til den sydligste ende af Skt. Laurentiivej.

P-pladser

Der er flere parkeringspladser i plantagen på begge sider af Frederikshavnsvej, fire vest for vejen og fire øst for vejen.

Offentlig transport

Nordjyske Jernbaners lokalbane 79, også kaldet Skagensbanen, kører fra Frederikshavn til Skagen. I sommermånederne kører Nordjyllands Trafikselskab bus sommerrute nummer 99 fra Blokhus over Hirtshals til Skagen.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk