Aktiviteter i Soldaterskoven

Handicapsti

Soldaterskoven_Handicapsti_Ved_Klebergs_So_Gelander_3_Per_Flong

Ved Klebergs Sø er der anlagt en sti, hvor både synshæmmede og kørestolsbrugere kan få adgang til naturoplevelser på en tryg måde. Langs stien er der et rækværk, som blinde og svagtseende kan holde fast i eller banke på med deres stok for at følge stien. Der er lagt stenmel ud på stien, så underlaget er fast og velegnet til at køre på i kørestol. I søen er der mange frøer og en lang række fugle – blandt andet grønbenet gråhøne, fiskehejre, svaler og gråænder. Det betyder, at der er masser af spændende lyde at lytte til.

Da Soldaterskoven stadig var militært område, blev søen blandt andet brugt til andejagt. Da Naturstyrelsen overtog skoven i 2003, var den helt groet til, men siden da er området blevet ryddet, så der i dag både er god adgang og masser af muligheder for at opleve dyrelivet på helt tæt hold. 

Mountainbike-bane

I Soldaterskoven er anlagt en mountainbike bane på 5,72 kilometer. Der afholdes løbende forskellige mountainbike træf i skoven, og der arrangeres fællestræning, som man frit kan deltage i.

Se mere om arrangementer og træning på Tønder Cykle Motions hjemmeside

tcmcykling.dk

Ridestier

Hvis du vil ride, kan du benytte den særlige ridesti, der er anlagt i skoven. Stien starter på parkeringspladsen til venstre for Dækkede vej. Her er der opsat et gelænder, hvor man kan tøjre hesten, mens man sadler op. 

Hundeskov

Soldaterskoven_Hundelufter_Hund_Action_1_Per_Flong

I den del af Soldaterskoven, der hedder Nørreskoven, er der - syd for bækken - indrettet en hundeskov, hvor man må slippe sin hund fri. Husk dog at hunden skal være under fuld kontrol. I de øvrige skovområder skal hunden føres i snor.

Sundhedssti

I Soldaterskoven ligger der en sundhedssti, hvor man kan få et ret præcist billeder af sit kondital. Lige ved parkeringspladsen ved flyverhangaren står der nogle store tavler. Her er der indtegnet en rute på 2,4 km, som man enten kan gå i rask gang eller løbe. Man tager så tid på sin tur og ud fra sin alder og vægt kan man så aflæse sit kondital på tabellen. Sundhedsstiens rute går blandt andet forbi Klebergs Sø. 

Primitiv overnatning

Der findes en primitiv overnatningsplads med shelter, grill- og bålplads i skoven.