Aktiviteter i Stokkebjerg Skov

Vandreture

Stokkebjerg Skov er en dejlig skov at gå tur i. Her er fred og ro, og når du først er inde i skoven, er det kun naturens egne lyde, du kan høre. Der er masser af veje og stier i skoven, og du er også velkommen til at finde dine egne eller følge dyrenes stier, der også kaldes veksler. Du kan også gå en god lang tur langs med Isefjorden. Og hvem ved? Måske får du øje på en sæl ude i vandet.

Isefjordstien

Isefjordstien går gennem Stokkebjerg Skov. Stien er afmærket og deler sig i to – en for gående og en for cyklister – gennem skoven. Hele turen fra Kongsøre Skov til Rørvig er på ca. 30 km og går igennem det frodige, bølgende landskab langs Isefjordens kyst.

Se folder med kort.

Fjordstien

Isefjordstien er en del af Fjordstien, der går hele vejen rundt om Isefjorden og Roskilde Fjord fra Rørvig op til Hundested.

Læs mere om stien og download kort og foldere på de enkelte strækninger.

Med hunden

Du er velkommen til at tage din hund med i skoven, men den skal være i snor. På stranden må din hund dog løbe løs mellem den 1. oktober og den 31. marts, hvis du har fuld kontrol over den.

Læs mere om hund i skoven.

Til hest

Du kan ride overalt i Stokkebjerg Skov. Men tag hensyn til de gående.

Læs mere om regler for ridning i danske statsskove

På cykel

Der er ikke anlagt mountainbike-ruter i Stokkebjerg Skov. Men skoven er meget kuperet, så du kan let få pulsen op. Du må køre på skovveje og stier og husk, at du ikke må køre på gravhøje og fortidsminder.

Du kan også følge Isefjordstien, der går igennem skoven. Hele stien fra Rørvig til Kongsøre Skov er på ca. 30 km.

Se regler og tips om mountainbikes i skoven.

Med fiskestang

Kysten langs Stokkebjerg Skov er kendt som et godt fiskevand. Med waders og fiskestang kan du fange mange forskellige fisk. Laks og ørreder trækker langs kysten. Om foråret er der hornfisk.

Er du mellem 18 og 65, skal du have fisketegn, der kan købes på www.fisketegn.dk.

På telttur og med kajak

For enden af Lommestensvej helt ud til Isefjorden ligger en teltplads beregnet for primitiv overnatning. Pladsen kan ikke bookes i forvejen, og du skal selv have telt og forsyninger med fx grillkul. Til gengæld får du en skøn udsigt ud over fjorden og over mod Hornsherred. Du kan også bruge teltpladsen, hvis du kommer i kajak.

I øvrigt er der fri teltning i stort set hele skoven. Det betyder, at du kan slå lejr i eget telt for en nat eller to. Se www.udinaturen.dk.

På svampetur

Stokkebjerg Skov er et godt sted at gå på svampejagt. Specielt efter en lidt våd og varm periode vrimler det med svampe. Du kan både finde kantareller, rørsvampe, trompetsvamp og meget andet. Alliér dig med en god svampebog, en kurv og en kniv og tag af sted. Du kan også få hjælp til at identificere dine svampe på www.svampeatlas.dk. Men husk, at du aldrig skal spise en svamp, som du ikke er 100 procent sikker på.

Geocaching

Du kan gå på skattejagt i Stokkebjerg Skov. Gå ind på www.geocaching.dk og se efter cacher.