Praktisk - Svinkløv Plantage

Svinkløv Plantage er 700 ha. og Kollerup ca. 480 ha.

undefined

Se vandre- og cykelruter, hundeskove, p-pladser, overnatningsmuligheder m.m. på udinaturen.dk

Toiletter

Der er offentligt toilet ved p-pladsen på Sletteåvej tæt på Svinkløv Badehotel og ved Slettestrand.

Vandreruter

Både i Svinkløv Plantage og i Kollerup plantage er der vandreruter. 3 afmærkede i Svinkløv og 2 i Kollerup. Desuden er der en oplevelsessti i Kollerup.

Hent vandretursfolder

Cykelruter

Vestkyststiens cykelrute (National cykelrute nr. 1) passerer gennem Svinkløv og Kollerup Plantager. I Svinkløv Plantage er en 19 km afmærket MTB-rute, som er forbundet med en 12 km lang MTB-rute i Kollerup Plantage.

Læs folder om mountainbiking i Svinkløv Klitplantage

Ridestier

Der er afmærkede ridestier i både Svinkløv og Kollerup Plantager.

Overnatning

Har du lyst til en nat i det fri, er Kollerup Plantage stedet. Her er en primitiv overnatningsplads med shelter, bålplads og lokum. Alle er velkomne til at overnatte her en nat eller to.

Bålpladser

Der er bålplads i Svinkløv Plantage ved p-pladsen ved Faldet samt i Kollerup Plantage ved p-pladsen på Kollerupstrandvej.

Skovlegeplads og motionsbane

Tæt ved Slettestrand er der etableret en bane, hvor der både er lege- og motionsredskaber.

For handicappede

På de fleste af skovens p-pladser og på en del af skovvejene kan du færdes i kørestol. Langs Slette Å er en handicapsti med bro. I juni 2015 blev handicapstien fra broen forlænget.

Hunde

Hunde i snor er velkomne i både Svinkløv og Kollerup Plantager. Hvis du vil lade din hund løbe omkring uden snor, kan du gå i den indhegnede hundeskov ved P-pladsen på Kollerupstrandvej. Her må alle firbenede løbe frit under kontrol.

Find vej

Med bil

Du kan komme til Svinkløv og Kollerupplantager fra Hovedvej 11. I Fjerritslev kan du dreje fra mod Hjortdal og Svinkløv – og så er det bare at følge vejens skiltning mod Svinkløv. Skal du til Kollerup Plantage, drejer du til venstre i landsbyen Kollerup. Kommer du fra Brovst mod Svinkløv, kan du dreje fra mod Tranum og følge vejen til Slettestrand langs kysten. I selve plantagerne må du kun køre på de offentlige veje og ad Sømærkevej til Svinklovene.

Parkering

Der er meget nem adgang til parkering. Fem p-pladser i Kollerup Plantage og hele 12 i og ved Svinkløv Plantage.

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage tog til Thisted, bus nr. 970X fra Thisted mod Aalborg og skifte til bus nr. 560 i Fjerritslev. Den vil køre dig til Svinkløv. De samme busser kan du tage fra Aalborg – blot naturligvis 970X i modsat retning.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk