Hammershus Besøgscenter

Hammershus Besøgscenter er et oplagt sted at starte din tur på Hammershus. Her finder du både en udstilling, hvor du kan blive klogere på borgens historie, samt mulighed for at købe mad, drikke og souvenirs.

Oplev besøgscenteret virtuelt - klik på afspil knappen nedenfor.

Bygningen

Hammershus Besøgscenter er bygget, så det føjer sig ind i landskabets højdekurver ca. 200 meter øst for Hammershus. En bro fører over Mølledalen fra besøgscenteret mod Hammershus. Placeringen af bygningen er udpeget af Jørn Utzon i 1971. 

Bygningen er tegnet af Arkitema Architects og professor Christoffer Harlang. Byggeriet er finansieret af en fondsbevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Besøgscenteret er opført af in-situstøbt beton, stål samt egetræ. Træet på tagflade og bro stammer fra Almindingen.

Besøgscenteret har modtaget flere priser for arkitektur og håndværk, herunder den prestigefyldte WAF pris, hvor bygningen vandt i kategorien Display - Completed Buildings, en shortlisting ved Mies Van der Rohe Award samt tømrerprisen og in-situ prisen.

Praktiske informationer

Gratis adgang

Adgang til besøgscenteret er gratis.

Faciliteter

I Hammershus besøgscenter finder du:

  • Restaurant
  • Butik
  • Toiletter
  • Udstilling

Åbningstider

Se aktuelle åbningstider på brohusethammershus.dk