Oplevelser i Elmelund Skov

Elmelund Skov er en ganske ny skov. De 600.000 træer blev plantet i 2014. Allerede nu giver skoven gode muligheder for naturoplevelser. De 15 km stier inviterer til udforskning – til fods, på cykel eller til hest. Du kan nyde den friske luft og stilheden, give hunden en tur uden snor eller gå på opdagelse i landskabet. Fra flere højdedrag i og omkring skovområdet har du en flot udsigt over Odense.

Hent pdf-kort over seværdigheder

1. Ny skov med 600.000 træer og 15 km snoede stier

Elmelund Skov vest for Odense er den største nye skov, der er plantet i Danmark i 100 år. 600.000 træer fordelt på 360 hektar vil give indbyggerne i Odense og omegn nye muligheder for friluftsliv og naturoplevelser. Samtidig skal skoven være med til at beskytte grundvandet og sikre rent drikkevand til Odense i fremtiden. Grundvandet i området skal årligt kunne levere op til 3 mill. kubikmeter eller ca. en tredjedel af Odenses vandforbrug.

Mange kræfter står bag den nye skov


Elmelund Skov er blevet til i et banebrydende samarbejde mellem Naturstyrelsen, Odense Kommune og forsyningsselskabet VandCenter Syd. Der skal etableres i alt 2.000 hektar ny skov tæt på storbyen Odense, som ligger i et ellers skovfattigt område. Elmelundsprojektet er ét af i alt seks områder, hvor der skal plantes skov. Skovens kommende brugere har været med til at planlægge den. Det er bl.a. naboer til skoven, borgere i Odense og grønne organisationer.

15 km stier og 30 forskellige slags træer


Elmelund Skov åbnede officielt i maj 2014. Skoven har 15 kilometer nye stier til løbere, cyklister, ryttere og andre skovgæster. Stierne bugter sig, så man får lyst til at gå på opdagelse i naturen. Endnu er træerne så små, at man nemt kan overskue landskabet. Men de 30 forskellige træarter vokser til i hver sit tempo, så Elmelund vil i løbet af få år opleves som en rigtig skov. Ved krydset Sanderumvej/Bavnedamvej åbnede for nylig en stor hundeskov.


2. Udsigtspunkter

Fra bakketoppene i og omkring Elmelund Skov har du en flot udsigt over naturområdet, golfbanen og Odense. Fra bakken i udkanten af hundeskoven ved Sanderum er der et godt kig ind over det centrale Odense. Højdedraget nær p-pladsen ved Bolbro har udsigt ud over græsningsområdet. Hvor skovvejen møder Fårebjergvej tæt ved golfbanen, har du kig til en fin slugt. Endelig kan du fra bakken i området mellem jernbanen og Elmelund landsby se ud over moseområdet og videre til Odense.