Skilt til Øhavsstien

Vandreture

I Vorbjerg Skov (8 på kortet) er der markeret en kort rundtur.

Øhavsstien (36 km på Ærø) er en 220 km lang vandrerute, der dækker en stor del af Det Sydfynske Øhav. På ruten kommer man også gennem Vitsø, Lille Rise Skov og Toftegårdsskoven. Lille Rise Skov har bålplads, og i Toftegårdsskoven er der mulighed for at tage en pause i bålhuset. Der er et tørkloset ved siden af bålhuset. Læs mere om Øhavsstien hos VisitFyn

Cykelruter

Det er tilladt at cykle i skovene, hvor biler ikke har adgang. Det er tilladt at cykle på skovveje og stier, men ikke i skovbunden eller op og ned ad skrænter.

Der findes flere afmærkede cykelruter på Ærø blandt andet den nationale cykelrute N8. Du kan få mere at vide om ruterne hos de lokale turismeaktører eller Ærø Kommune. 

Når hunden er med

I alle skove skal hunde føres i snor. Men i hundeskoven er det tilladt at slippe hunden løs, hvis man har fuld kontrol over den. Hunden må ikke være til fare eller gene for andre hunde eller mennesker.

Egehovedskov hundeskov (4 på kortet) er indhegnet og ligger tæt på Marstal Camping.

Læs også Med hund i naturen

Picnic og bålpladser

Hvis du har madkurv og termokande med, så er der borde med bænke i Egehovedskov, Toftegårdsskoven, Lille Rise Skov og ved Voderup Klint. Der er bålplads i Lille Rise Skov og Toftegårdsskoven.

Toftegårdsskoven (5 på kortet) har et bålhus med plads til ca. 15 personer. I skovbunden kan du samle træ til brænde. Bålhuset ligger tæt ved Øhavsstien, der løber gennem den nordlige del af skoven.

Læs mere om at spise i naturen.

Værsgo at plukke bær og svampe

I skovene kan du være heldig at finde spiselige bær og frugter, fx brombær. Du må gerne plukke til eget forbrug.

Spiselige svampe må også plukkes til eget forbrug, men vær forsigtig for der er også giftige svampe. Se hvad andre har fundet i skovene på www.svampeatlas.dk.

Læs mere om svampejagt.

Geocaching

Geocaching er en slags skattejagt, hvor man ved hjælp af en GPS eller en mobiltelefon med GPS kan finde skatte i naturen. Ofte bliver man også klogere på områdets historie, dyreliv m.v.

Der er også gemt ”skatte” på Ærø. Kom i gang på geocaching.com.

Læs mere om reglerne for geocaching

Overnatning

Lille Rise Skov (6 på kortet) har en primitiv overnatningsplads og med en flot udsigt over de mange små øer mod nord. Du er velkommen til at samle træ i skovbunden til bål. Pladsen ligger tæt på Øhavsstien.

Voderup Klint (2 på kortet) har en primitiv overnatningsplads. Der er plads til 2-3 små telte.

Fri teltning

Der er fri teltning i Lille Rise Skov. Her gælder 1-2-3-reglen: 1 nat på samme sted, maks. 2 telte og maks. 3-mands telte. Teltene skal placeres under træer og være uden for synsvidde fra beboelse.

Læs mere om reglerne for fri teltning

Book en aktivitet

Egehovedskov, Toftegårdsskoven, Lille Rise Skov og Voderup Klint er åbne for arrangementer og aktiviteter. Aktiviteter, som påvirker andre mennesker i naturen eller dyr og planter kræver forudgående tilladelse, som søges på Book i naturen mindst 14 dage før arrangementet.

Se, hvad der kræver tilladelse.