Aktiviteter i Græsted-Aggebo Hegn

Sundhedssporet

Sundhedssporet i Græsted Aggebo Hegn starter og slutter tæt på P-pladsen ved Tulstrupvej i skovens nordøstlige hjørne. Sundhedssporet er 1,4 km langt, og du kan enten gå eller løbe turen. Tag tid og bagefter vil du på de opsatte plancher kunne se, hvordan din kondition er, og aflæse dit kondital, når man tager hensyn til alder, BMI og køn.

Hvis du er utrænet men i øvrigt rask, tager det ca. 9 minutter at løbe turen og 12 minutter i rask trav. Der er malet røde pletter på træerne, så du er sikker på, at du er på rette vej.

Læs mere om sundhedssporet 

Hjerteforeningen har i samarbejde med Naturstyrelsen anlagt en hjertesti rundt om Wielandts Sø. Den følger stort set samme rute som Sundhedssporet men er 1,8 km lang og slynger sig gennem gammel og ny skov.

Læs mere på hjerteforeningen.dk

Orienteringsløb

Du kan løbe orientering i Græsted Aggebo Hegn. Som et led i Find vej i... projektet under Dansk Orienterings Forbund er der opsat 30 faste poster på 60 cm høje pæle. Pælene er forsynet med nummer, reflexbånd og en klippetang.

Du kan enten tage alle posterne, eller du kan sammensætte din egen rute.  Der er forslag til ruter fra 1,2 km og op til 7 km af forskellig sværhedsgrad. Undervejs kommer du rundt og ser seværdighederne i skoven.

Du kan hente kort med baneforslag på www.findveji.dk 

Læs mere på orientering.dk/thok/ 

Endelig kan du gå en helt almindelig tur i skoven. Der er mange veje og stier, som du kan følge.

Hent kort som pdf 

På cykel

Græsted Aggebo Hegn er populær blandt mountainbikeryttere, fordi skoven er så kuperet. Der er ingen særlige mountainbikeruter, men du må cykle på alle stier og veje. Men husk at tage hensyn til andre brugere.

Til hest

Skoven er også populær blandt ryttere. Du må ride på alle veje og gruslagte stier, der er bredere end 2,5 m. Husk at sænk farten, når du møder andre og rid i midten eller i vejrabatter, så hjulspor ikke ødelægges for cyklende mm. Du må også ride i skovbunden i højskov.

Læs mere om reglerne for ridning i Naturstyrelsens skove 

Geocaching

Tag på ”skattejagt” i Græsted Aggebo Hegn.

Læs mere på geocaching.com 

Med fiskestang

Fiskeriet er frit i Wielandts Sø i det nordøstre hjørne af skoven. Hvis du er mellem 18 og 65 skal du dog have fisketegn.

Køb fisketegn 

Lejrtur og picnic

Ved Wielandtssøen er der en bålhytte og en grillplads. Et stykke fra søen er der også en shelterplads med to sheltere, der kan bookes.

Book shelterpladser

Kulsvierhytten i Græsted Aggebo Hegn ligger ved Dams sø i den sydlige ende af Aggebo Hegn. Grupper kan booke stedet på book.naturstyrelsen.dk. Det meste af hytten er åben, og der er en hems, hvor der kan overnattes. Uden for hytten er også to shelters, der er bålplads og flere grillsteder samt borde og bænke og et skovdas. Du kan medbringe egne trækul eller samle grene i skovbunden, hvis der ikke er mere brænde i brændeskuret.

Book Kulsvierhytten på book.naturstyrelsen.dk 

Du kan telte frit en nat eller to i hele Græsted Aggebo Hegn.