Græsted Aggebo Hegn – nogle gange også kaldt Græsted Aggebo Hegn – er i virkeligheden to små skove, der ligger lige op til hinanden og opfattes som én skov af skovens gæster.
Landskabet er kuperet og jordbunden frodig med moræneler fra den sidste istid. I dag fremstår landskabet i området som en mosaik af små løvskove mellem åbne marker og agerland med mange skovbryn i et bakket landskab.
Aggebo Hegn blev til, da man i 1781 indhegnede området mellem Tulstrup og Aggebo og kaldte skoven Aggebo Hegn. På det tidspunkt stod det sørgeligt til med skovene i Danmark. Kun omkring to procent af landet var dækket af skov mod op mod 14 procent i dag. Behovet for træ var stort, og det var grunden til, at man begyndte at indhegne skovene. Deraf de mange skove med benævnelsen hegn. Når man satte hegn op, kunne man holde bøndernes dyr ude, der ellers havde græsset i skoven. På den måde kunne man bedre sikre skovens vækst.
Men man havde også behov for at opelske helt ny skov. Græsted Hegn kom til allerede få år efter Aggebo Hegn. I begyndelsen af 1800-tallet indhegnede man dele af Græsted-bøndernes overdrev og Græsted Præstegårds jorder og udlagde området til fredskov. Dermed var både Aggebo Hegn og Græsted Hegn en realitet.