Aktiviteter - Hammershus

Udstilling

I Hammershus Besøgscenter kan du se en udstilling som fortæller historien om Hammershus i plancher, kort og som en digital fortælling på interaktive skærme. Udstillingen har titlen ”Den Forhadte Borg” fordi Hammershus i middelalderen langt fra var populær blandt bornholmerne. Borgen var nemlig centrum for skatteinddrivelse og for skiftende udefrakommende magthaveres herredømme over øen. Adgangen til besøgscenteret og udstillingen er gratis. Se besøgscenterets aktuelle åbningstider på brohusethammershus.dk.

undefined

Restaurant og butik

I besøgscenteret finder du både restaurant og butik. Brohuset er en kombineret butik og cafe. Her kan du købe is, slik, kaffe, kage, øl, vand, sandwiches, bøger, souvenirs og bornholmske varer. Besøgscenterets restaurant Solveig byder på traditionelt dansk smørrebrød.

Læs mere om butik og restaurant på brohusethammershus.dk

Guidede ture

Flere forskellige lokale guider tilbyder guidede ture på Hammershus. Turene har forskellige temaer, og der er noget for både børn og voksne. Spørg i besøgscenteret eller se tiderne på guidernes hjemmesider:

Bornholms Middelaldercenter

Søren Sillehoved (Naturvandring)

Jens Ole Fassel (Hammershus natture)

Mobilskattejagt for børn

Prøv mobilskattejagten Mysteriet på Hammershus, hvor du skal hjælpe med at stoppe mestertyven Heidenreich, som vil stjæle en uvurderlig skat fra borgen.

Læs mere om Mysteriet på Hammershus 

Skoletjeneste

Hammershus er et spændende og lærerigt besøg for lejrskoler der besøger Bornholm. Bornholms Middelaldercenter og Jens Ole Fassel tilbyder guidede ture for skoleklasser. I Hammershus Besøgscenter findes en skolestue, som guiderne benytter som undervisningslokale på nogle af turene.

Læs mere på guidernes hjemmesider:

Bornholms Middelaldercenter

Jens Ole Fassel (Hammershus natture)

undefined