Aktiviteter i Høve Skov

Vandreture

Der er et fint stisystem i Høve Skov, så du har gode muligheder for at variere din vandretur. Du kan også vælge at gå langs stranden og lade vinden ruske dig igennem.  Hvis du er interesseret i en længere vandretur, kan du med fordel bruge bogen Vandringer i Odsherred. Tur nr. 132 er på 11,5 km og går igennem Høve Skov.

Se også ruten på friluftsguiden.dk

Hjertestien

Fra den store P-plads midt i skoven begynder og slutter Hjertestien, der er en 2,3 km lang rundtur i skoven.

Se ruten på hjertestier.dk

Stien, der er stærkt kuperet, er afmærket. Du kan også vælge at fortsætte mod vest ca. 1 km forbi pynten til Lærkereden og tilbage igen. Lærkereden er et fredet naturareal på 6,5 hektar ved kysten, der er ejet af Naturstyrelsen.

På jagt efter rav

Hvis vinden har været i nordvest og har ført en masse tang og pinde ind til stranden, kan du være heldig at finde rav. Men du skal være tidligt ud, for der er mange andre ravjægere.

Cykling

Du må cykle på alle stier og veje i Høve Skov. Du kan også bruge skoven som udgangspunkt for en tur op ad Høve Stræde. Turen er på 1.610 meter, og stigningen er på 75 højdemeter.

På climbs.dk kan du se ruten og sammenligne din tid med andres

Ridning og hestebadning

Du må ride overalt i Høve Skov undtagen på stien langs stranden. Men i den vestlige del af skoven, kan du ride ned til stranden og lade hesten tage et bad i Sejrøbugten.

Hundeskov

Hele Høve Skov er hundeskov. Det vil sige, at din hund må gå løs, hvis du har den under kontrol. Husk at tage hensyn til de andre skovgæster og ryttere.

Læs mere om regler for hundeluftning i naturen

Fiskeri

Der er godt fiskevand i vandet ud for Høve Skov. Sportsfiskerne går efter alle former for fladfisk og hornfisk og på lidt dybere vand er der til og med chance for at fange pighvar. Hvis man går 500 meter mod vest langs stranden, er der dybt vand tæt ved kysten. Her kan man fange havørred. I det hele taget er Høve Strand og vestpå mod Veddinge pynten og Skamlebæk kendt for, at man kan få havørred på krogen i april og til dels også i maj. Waders tilrådes.

Hvis du er mellem 18 og 65, skal du have fiskekort. Det får du på www.fiskekort.dk.

Få dit fiskekort på fiskekort.dk

Bådlauget

Høve Skovs Bådelaug holder til på stranden i Høve Skov, hvor der er en slæberampe og plads til at trække 70 både på land.