Aktiviteter i Pamhule og Hindemade

Udforsk den ældgamle skov med stejle skrænter, høje bøgetræer og rislende vandløb. Hold øje med isfuglen – ”den flyvende juvel”, når den styrtdykker efter fisk i Bibækken og Hindemade. Prøv kræfter med naturen på to særlige skovfitness-ruter. Eller spring på mtb-cyklen og prøv den godt 11 km lange, udfordrende mountainbikerute, der snor sig gennem hele skoven.

Til fods

Hvis du vil opleve Pamhule og Hindemade til fods, er der mange muligheder at vælge mellem. En god idé kan være at benytte en af de tre afmærkede ruter. Dyrehave-ruten udgår fra Nørskovgård, Hjerteruten fører rundt om Hindemade, og Mølleruten går forbi Christiansdal Elværk og Tørning Mølle. I 2013 åbnede desuden en mtb-rute. Hærvejsrutens vandrerute passerer Tørning Mølle.

Se ruterne i vandretursfolderen

På cykel

På skovvejene kan du køre med en almindelig cykel. Har du mountainbike, kan du også opleve skoven fra den nye mtb-rute, som åbnede i 2013. Ruten er 11,1 km lang. Den snor sig op og ned gennem den kuperede skov og byder på fantastiske naturoplevelser. Ruten er anlagt i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og den lokale idrætsforening. Mtb-ruten udgår fra p-pladsen på Damvej.

Se kort med mere over mtb-ruten

Se mere om cykelruter på visithaderslev.dk

Se på fugle

Fugletårnet lige syd for Hindemade er et godt udgangspunkt for at opleve områdets rige fugleliv. Her kan du se masser af vandfugle som stor skallesluger, toppet lappedykker og en lang række andearter. Isfuglen holder til ved den vestlige ende af Hindemade, og også storken og den sjældne sølvhejre er set her. Desuden besøger havørnen ofte området.

Læs mere om dyrene i Pamhule og Hindemade

Fang fisk i mølledammen

I mølledammen ved Tørning Mølle kan du fange gedder, karper, kildeørred og ål. Fiskekort til Stevning Dam og Haderslev Dam kan købes hos Haderslev Turistbureau og ved Tørning Mølle.

Det er ikke tilladt at fiske i Hindemade.

Dyrk skovfitness

Skovfitness er tænkt som et supplement til løbetræning. I naturen kan man træne de muskler, der ikke bliver brugt ved almindelig løbetræning. Øvelserne fokuserer på løft af egen vægt, løft af anden vægt – f.eks. træ eller sten, pulstræning og balance. Haderslev Kommune har i samarbejde med DGI og Naturstyrelsen afmærket to specielle ruter til skovfitness. Den ene findes i Pamhule Skov, den anden i Dyrehaven.

Lej Det Grønne Forsamlingshus

Naturskolen Nørskovgård drives i et samarbejde mellem Haderslev Kommune og Naturstyrelsen. Naturskolen står for naturformidlingen til skoler og daginstitutioner i kommunen. Det Grønne Forsamlingshus er en del af Miljøcentret på Nørskovgård. Forsamlingshuset formidler viden om alternativ energi og kan lejes til arrangementer og aktiviteter med fokus på natur, kunst og kultur.

Bålpladsen ved Nørskovgård med den flotte udsigt over Dyrehaven og Haderslev Dam er et populært sted at nyde den medbragte frokost eller kaffe. Også naturlegepladsen på stedet bruges af mange.

Slap af på Bergs Plads

Bergs Plads ved Haderslev Dam lige øst for Dyrehaven er et andet yndet sted at slappe af. Ved pladsen findes bådebro, borde og bænke, grillpladser samt en overnatningsplads med shelter.

Læs mere under Seværdigheder