Aktiviteter i Svanninge Bakker

Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge byder på masser af muligheder for friluftsliv. Du kan gå, løbe, cykle eller ride i området.

Vandreruter

Vil du gå, er der mere end 35 km afmærkede stier i området. Se den røde og gule rute på kortet. Du kan ligeledes gå en af de seks markerede temaruter. En af Danmarks længste vandreruter - Øhavsstien på 220 km langs Det Sydfynske Øhav - går gennem Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge.

Se de seks temaruter på Svanningebjerge.dk

Se Øhavsstien på Detsydfynskeoehav.dk

Se vandreruter på udinaturen.dk

undefined

På cykel

Nord for P-pladsen ved Restaurant Skovlyst i Svanninge Bakker er der et mountainbikespor på 5 km. Alle andre steder må du kun cykle på veje og stier. I Svanninge Bjerge må du cykle på de gruslagte stier og veje.

 

Se et kort over MTB-rute i Svanninge Bakker på udinaturen.dk

Den blå cykelrute fra Svanninge til Arreskov Sø giver dig lidt af det hele. Høje bakker, slugter med urørt skov, moselandskabet ved Hammerdammen, Sollerup Skov og søen med det rige fugleliv. Se blå rute på kort.

Blå cykelrute

Naturlegeplads

Ved Gåsebjerg Sand syd for Svanninge Bjerge ligger Troldeland, en af Danmarks største naturlegepladser. Legepladsen åbnede i 2004 og er i dag en af de mest besøgte på Fyn.

Læs mere på Naturlegepladser.dk

undefined

Orienteringsløb

Faaborg Orienteringsklub har sammen med Naturstyrelsen udsat 30 faste poster i Svanninge Bakker. Du kan vælge mellem flere sværhedsgrader og forskellige ruter.

Faaborg Golfbane

På Dalkildegårds gamle jorde i kanten af Svanninge Bakker ligger Faaborg Golfbane. Den blev anlagt i 1991 på Naturstyrelsens arealer og dækker 50 hektar. Banen drives miljøvenligt og fik i 2000 miljøcertifikatet "Committed to green". Der er offentlig adgang på arealerne, og golfspillere og andre gæster skal tage hensyn til hinanden. Golfbanen er meget besøgt.

Til hest

En del af den 75 km lange Riderute Sydfyn fører gennem området.

Læs mere på riderutesydfyn.dk

Hunde

Hunde skal holdes i snor i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge. Dog er et mindre område af Sollerup Skov indrettet til hundeskov, hvor hunde må løbe frit.

Hundeskoven er en meget varieret hundeskov på ca. 4,5 ha med både skov, eng og en sø. Du finder hundeskoven ved Odensevej og Ny Stenderupvej. Parker på en af de 3 parkeringspladser og følg skiltene til hundeskoven.


 

Mere om Svanninge Bakker:

Kort med seværdigheder  Dyr og planter  Året rundt  Historie  Praktisk