Året rundt i Jægersborg Hegn

Forår

Der er usædvanligt mange hvide anemoner i Jægersborg Hegn, og de begynder som regel at springe ud sidst i marts. I den første, lune forårssol kommer snogen frem og soler sig.

Midt i april springer birkene ved Bøllemosen ud. Bøgen følger efter sidst i april, først i maj. 

I maj måned får rådyrene kid og egen springer ud.

Sommer

Tuekærulden blomstrer fra juni og helt frem til udgangen af august i Bøllemosen.

Rådyrenes brunsttid begynder i juli. Det foregår ret stille og slet ikke så synligt, som når krondyrene udfolder sig med brøl og kampe under deres brunst i Dyrehaven senere på året.

Efterår

Løvtræernes blade skifter farve til røde, gul og orange. Til sidst falder de af, og stilheden sænker sig. Mus og egern har travlt med at samle forråd. Det er tilladt at plukke nødder til eget forbrug.

Det er svampetid, og i Jægersborg Hegn kan man blandt andet finde kantarel, stor trompetsvamp, foranderlig skælhat, østershat og oksetunge.

I Bøllemosen er det endnu sæson for tranebær. Mosebøllens bær skal man ikke spise for mange af, for så kan man blive svimmel og få hovedpine. I ældre tid er virkningen af mosebøllebær beskrevet som let euforiserende.

Vinter

December, januar og februar er de stille måneder i skoven. Hvis det har sneet, kan man nemt finde dyrespor.

I februar har rævene rolletid - brunst - og de udstøder hæse skrig om natten. Spætterne begynder at banke på træerne for at markere deres territorium.