Undervisning på Vestvolden

Skoletjenesten på Vestvolden

Velkommen til en skoletjeneste, der tager afsæt i oplevelse før oplysning med undervisningsforløb, der har fysisk bevægelse og nysgerrighed som drivkraft. I Skoletjenesten Københavns Befæstning konkretiserer vi fortiden når eleverne går på opdagelse med lommelygter, løber hemmelige missioner og finder historiske spor, der kan bruges i en bred vifte af fag – fra dansk og matematik til samfundsfag og natur/teknik.
Nedenfor kan du læse om de forskellige undervisningsforløb, der tilbydes på Vestvolden.

 

Indskoling

Lige nu har vi to undervisningsforløb rettet mod indskolingen, der begge foregår på Vestvolden.

 

Lejrliv
Eleverne løfter teltdugen og kravler ind i fortiden. Vi besøger soldaternes teltlejr og oplever, hvor de sover og opbevarer deres geværer. Eleverne dykker ned i soldaternes tornystre. Her gemmer sig genstande og billeder, som fortæller om, hvordan det var at arbejde på volden for 100 år siden. Eleverne får lov til at røre og prøve at forestille sig livet dengang. Til sidst går vi ud og ser på volden. Hvor arbejdede de soldater, vi nu har lært at kende?

 

Jul på Vestvolden
Kom på besøg hos soldaterne og hjælp dem med at forberede julen under Første Verdenskrig.

Vi tænder lys i de mørke kasematter, hvor soldaterne boede og arbejdede i julen 1914. Sammen går vi på opdagelse i soldaternes gemmer og finder spor fra livet på Volden. Eleverne læser julepostkort, hører fortællingen om Julefreden og vi taler om, hvordan man holder jul før og nu.

 

Mellemtrin

I øjeblikket er der fem tilbud til skolebørn på mellemtrinet, hvoraf de to foregår på Vestvolden.

 

Forsvundet i tiden
På Vestvolden i Hvidovre kobler eleverne fortiden med nutiden ved hjælp af Ipods, når de i små grupper løber rundt på volden under 1. Verdenskrig. Eleverne skal via et digitalt kort finde de spændende bygninger på volden, opleve hvordan soldaterne havde det for 100 år siden og samtidig hjælpe en dreng, der er forsvundet i fortiden.

Undervisningsforløbet indeholder både et mobilspil og en efterfølgende faglig bearbejdning.
Alle elever låner iPods på stedet.

 

Jul på Vestvolden
Kom på besøg hos soldaterne, og hjælp dem med at forberede julen under Første Verdenskrig.

Vi tænder lys i de mørke kasematter, hvor soldaterne boede og arbejdede i julen 1914. Sammen går vi på opdagelse i soldaternes gemmer og finder spor fra livet på Volden. Eleverne læser julepostkort, hører fortællingen om Julefreden, og vi taler om, hvordan man holder jul før og nu.

 

Skoletjensten

Alle vores undervisningsforløb understøtter Fælles Mål og har tilknyttede opgaver, der kan arbejdes med før og efter besøget på befæstningen.

 

Udskoling

Vi tilbyder i øjeblikket tre undervisnings-forløb, der egner sig til udskolingen. Det ene af dem finder sted på Vestvolden i Hvidovre.

 

Forsvundet i tiden
På Vestvolden i Hvidovre kobler eleverne fortiden med nutiden ved hjælp af Ipods, når de i små grupper løber rundt på volden under 1. Verdenskrig. Eleverne skal via et digitalt kort finde de spændende bygninger på volden, opleve hvordan Soldaterne havde det for 100 år siden og samtidig hjælpe en dreng, der er forsvundet i fortiden.

Undervisningsforløbet indeholder både et mobilspil og en efterfølgende faglig bearbejdning.
Alle elever låner iPods på stedet.

 

Flere undervisningstilbud

Skoletjenesten tilbyder mange andre spændende undervisningsfoløb på de andre anlæg i Københavns Befæstning.