Året rundt ved Hald Sø

Her kan du få et indblik i, hvornår det er bedst at se råvildt og isfugl samt plukke tyttebær.

Forår

Man kan se råvildt året rundt, men det tidlige forår er et godt tidspunkt at se råvildtet på. Fuglesang fra småfugle lyder overalt, mens man på søen kan opleve gråænder og ællinger. Skarverne flytter ind i kolonien ved Hald Ruin og begynder at ruge.

 

Sommer

Det er årstiden for at se rævehvalpe, egern og harer, ligesom der er mulighed for at se grævling i aftentimerne. Der er samtidig gode chancer for at opleve sortspætte, flagspætte, skarver og lappedykkere i søen. Hvis man er heldig, kan man se isfuglen – det sker bedst ved mølledammene ved Niels Bugges Kro og Dollerup Mølledam.

Når lyngen blomstrer i slutningen af august og september, er det samtidig tid for plukning af tyttebær og blåbær, hvilket får beboere fra området til at valfarte til området – væbnede med spande og kurve.

 

Efterår

Trækgæster fra nord gæster området ved Hald Sø. Skovsnepper, troldænder, hvinænder og flokke af duer lægger vejen forbi. Samtidig er der stadig fine chancer for at se råvildt, ræve, egern, harer og skarver.

 

Vinter

Vintermånedernes udbud kan minde om efterårets: Her er råvildt, ræve og harer – og troldænder, hvis søen ikke er frosset til.