Aktiviteter på Flyvestation Værløse

Tag på tur i de grønne områder på den gamle flyvestation. Her kan du kigge på fugle, tage på fisketur - eller tage din hund med i hundefolden, hvor den kan løbe frit.

Gang- og cykelstier

Der er mange muligheder for gang- og cykelture på området, da der er et væld af stier, både asfalterede og grusbelagte.

Derudover er der den 3 km lange landingsbane, der indbyder til aktiviteter, bl.a. rulleskøjteløb, rulleski eller landsejlads. Du må gerne tage hunden med på tur, så længe du har den i snor. I hundefoldene kan du lade hunden løbe frit, under forudsætning af, at du har fuldt herredømme over hunden. 

Ridning

Der er gode muligheder for en dejlig ridetur på flyvestationens ridestier. Der er ca. 11 km ridesti ialt. På kortet kan du se, hvor ridestierne er. Bemærk at der ikke må rides uden for ridestierne. Vis hensyn når du færdes til hest.

Kort over ridestier

Modelfly og droner

Du må gerne flyve med modelfly og droner på flyvestationens område, men tjek reglerne her på siden under fanen ”Regler for færdsel”.

Flyvning

Det kræver tilladelse fra Naturstyrelsen at lande og lette med fly.

Fiskeri 

Det er muligt at fiske i Bringe Mose med gyldigt fisketegn. Dog frarådes det at spise fiskene, da der er mistanke om forhøjet indhold af PFOS i vandet.

Fuglekiggeri

Der er rig mulighed for at se fugle på hele flyvestationens område. Ved Bringe Mose er der særligt gode muligheder på grund af de mange forskellige naturtyper, der er samlet her. Du kan bl.a. opleve rørsanger, rørspurv, gøg, nattergal, kærsanger og pungmejse. Desuden er der anlagt en storkerede i den nordlige ende af Bringe Mose. Hvis vi er heldige, bliver reden en dag beboet af et storkepar.

Guidede ture

Furesø Museer tilbyder forskellige slags ture på flyvestationen, både for familier og skoler.

Læs mere på Furesø Museers hjemmeside

Hangar 46

De to hangarer, Hangar 46 (Øst) og Hangar 46 (Vest), er Nationalmuseets og bliver brugt til opbevaring. Hangarerne indeholder tungt, militært udstyr fra perioden 1950 og frem. Det drejer sig f.eks. om leopard-kampvogne, pansrede mandskabsvogne, dysekanoner, haubitser, jeeps og Nimbus-motorcykler.