Aktiviteter ved Gudenåens og Skjernåens kilder

Koutrupgård Naturcenter

Centret ejes af Naturstyrelsen, som her driver naturskole for skoleklasser fra Vejle og Hedensted Kommuner. Her er p-plads og offentlige toiletter og forbindelse til det sammenhængende net af vandrestier ved Kilderne.

Overnatning

På Koutrupgård er en primitiv overnatningsplads, hvor der er fri teltning samt en shelter til fri afbenyttelse. Reservation er ikke nødvendig – hverken shelter eller teltplads kan reserveres.

Læs mere om fri teltning i statsskovene

Både ved Ballesbækgård og Koutrupgård er der desuden begge steder en større shelterplads med tre sheltere. Det er også mulighed for at slå telt op ved Ballesbækgård. Bemærk at disse sheltere og teltpladsen ved Ballesbækgård kræver bookning i forvejen på Naturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om booking af teltpladser

Vandring

Der er et stort antal afmærkede stier i hele området. Vandrestier er markeret med gult, rødt og blåt både på kortet og i naturen.

Ridning

Det er tilladt at ride i statsskovene – ikke i de private skove. Der er en fold til heste i forbindelse med overnatningspladsen ved Koutrupgård.

Cykling

Cykelrute 3 langs Hærvejen og cykelrute 32 fra Horsens til Ringkøbing fjord går gennem området.

Ballesbækgaard

På sydsiden af Rørbæk Sø ligger Ballesbækgård, der er Naturstyrelsens besøgscenter med madpakkehus, grillhytte, borde, bænke og bålpladser. Der er også en natursti beregnet for handicappede og handicaptoilet.

Ved Ballesbækgård ligger en shelterplads, der kan bookes af grupper på forhånd.

Book shelterplads

Badning

Det er tilladt at bade i Rørbæk Sø fra det offentlige opholdsareal i den østlige ende af søen. Netop her løber Skjernå og Dybdal Bæk ud i Rørbæk Sø, så vandet er koldt – hele året. Der kan også være dybt – og understrøm. Der er borde og bænke på pladsen, som kan nås pr. gåben eller cykel.

Fiskeri

Fiskeri er tilladt fra bredden af Rørbæk Sø ud for Ballesbækgård. Kræver almindeligt fisketegn.

Kanosejlads

Der er kanoudlejning hos Skjernå Kanofart, tlf. 75 73 60 01 ved Vester Mølle vest for Rørbæk Sø. Det er kun tilladt at sejle mod vest og ned ad Skjernåen, og kun fra den 16. juni til den 31. december.

Skjernå Kanofart

På Gudenåen er det Tørring Kanoudlejning og kanofart, tlf. 75 80 13 01. Firmaet ligger på modsatte side af vejen end teltpladsen. Der må kun sejles fra Tørring og ned ad Gudenåen og kun fra den 16. juni til den 28. februar.

Tørring Kanoudlejning

Geocaching

Der er geocaches ved Gudenåens udspring og en lille samling syd for Rørbæk Sø. Se mere på geocaching.dk.


Mere om Gudenåens og Skjernåens kilder:

Kort med seværdigheder Dyr og planter Året rundt Historie Praktisk