Aktiviteter

Rytter i Dyrenhaven. Foto: Tobias Markussen
Rytter i Dyrehaven. Foto: Tobias Markussen

Gå- og cykelture

Naturstyrelsen anbefaler fem gå- eller cykelture til hhv. Mølleåen, Eremitagesletten, Fortunens Indelukke, Ulvedalene og von Langens Plantage.

Hvis man ønsker at se, hvordan landskabet ser ud, når hjortene ikke præger det, kan man vælge turen i Fortunens Indelukke, hvor hjortene er hegnet ude. Denne del af Dyrehaven er mere tæt og ufremkommelig end resten, fordi hjortene ikke holder krattet nede, men her er stadig gode stier.

En anden anbefalet tur går til Ulvedalene i den sydlige del af Dyrehaven. Det er et helt andet landskab, kuperet og dannet under sidste istid. Her er mange fortidsminder.

De fem ture er beskrevet i vandretursfolderen for Jægersborg Dyrehave.

Læs om Regler for cykling i skoven

Vinteraktiviteter

Skiløjper
Københavns Skiklub trækker ca. 10 km løjper på Eremitagesletten, når der er sne nok. Vis hensyn på løjperne. Hold til højre, og undgå at komme på tværs af sporene.

Når løjperne er trukket, vil det blive meddelt på udinaturen.dk

Kælkebakken
Den 43 meter høje Djævlebakke i Ulvedalene, Dyrehavens mest kuperede terræn, er en populær kælkebakke.

Se kort på udinaturen.dk

Skøjtesøer
Kildesøen klos op ad Dyrehavsbakken åbnes for skøjteløbere, når isen kan bære. Også Hjorte kær ved Hjortekærsporten er en yndet skøjtesø.

Læs om færdsel på skøjtesøer

Picnic og teltning

Du er velkommen til at tage madkurven med og slå dig ned i det grønne, men du må ikke tænde bål i selve Dyrehaven. I naboskoven Jægersborg Hegn er der flere bålpladser, de nærmeste på hver sin side af Mølleåen ved Stampedam samt ved lejrpladsen ved Strandmøllen. Sidstnævnte sted kan man også overnatte i et shelter, der reserveres på forhånd.

Desuden er der fri teltning i to døgn ved Strandmøllen og nord for Tørvehussletten, også i Jægersborg Hegn.

Der er ingen madpakkehuse i Dyrehaven, men f.eks. hos Peter Liep er der en særlig afdeling udenfor, hvor man kan købe drikkevarer til sin medbragte mad.

Reservér shelter her

Drageflyvning

Det er et flot syn, når der sættes drager op foran Eremitageslottet, og det er særlig populært i efterårsferien.
Husk at samle snor o.l. op af hensyn til vildtet.

Se også almanak.dk

Med hund i skoven

Hunde er velkomne i Dyrehaven, men skal holdes i snor af hensyn til vildtet. Der er hundeskov med fri leg mellem Strandvejen og Kystbanen i den nordøstlige ende af naboskoven, Jægersborg Hegn. Der er også andre hundeskove i nærområdet.

Se hundeskovene på udinaturen.dk

Læs om Regler for hundeluftning i skoven

Ridning i Dyrehaven

Man skal have ridekort for at færdes til hest i Dyrehaven. Kortet kan købes på dags-, uge-, måneds-. kvartals- og årsbasis. Det er tilladt at ride mange steder, men af hensyn til hjortene er der begrænsninger i sommerperioden.

Man kan leje ponyer og heste hos Fortunens Ponycenter.

Lej ponyer og heste på fortunensponycenter.dk

Regler for ridning i skoven

Læs mere om den begrænsede sommerperiode

Købe ridekort

Fiskeri

Der er frit fiskeri, hvis man har fiskekort, i Stampedam, ved Raadvad og Rødebro langs Mølleåen, der er Dyrehavens nordgrænse til Jægersborg Hegn.

Se kort over fiskesøer på udinaturen.dk

Køb fisketegn på fisketegn.dk