Praktisk - Stenbjerg i Thy

Stenbjerg i Thy kortudsnit

Toiletter

Der er offentlige toiletter på Stenbjerg Landingsplads og ved tre af de fire p-pladser i Stenbjerg Klitplantage. Kun p-pladsen ved Stenbjergvej ind mod Førby Linje har ikke toilet.

Løbe- og cykelruter

Uanset om du kommer på to hjul eller til fods, er der rig mulighed for at få dine ønsker om bevægelse og naturoplevelser opfyldt.

Riderute

En riderute er etableret i Nationalpark Thy, så ryttere og heste kan følges ad gennem hele nationalparken. Den begynder i Lodbjerg Klitplantage og slutter ved Sårup i Tved Klitplantage syd for Hanstholm. Undervejs på den lange rute er der pausefolde, så hestene kan komme på fold, og rytterne tage en pause.

Læs mere på riderutenthy.dk

Læs folder om ridning i Thy

Læs reglerne for ridning

Overnatning

Der er to muligheder for at overnatte under åben himmel i Stenbjerg Klitplantage.

Se lejrpladserne på udinaturen.dk

For handicappede

Det offentlige toilet ved Landingspladsen har handicap-toilet. På mange af skovvejene i klitplantagen og i Faddersbøl er der gode muligheder for at komme omkring for gangbesværede og kørestolsbrugere.

Hunde

I den indhegnede hundeskov ved Faddersbøl må hunde løbe omkring uden snor. Alle andre steder i Stenbjerg og Stenbjerg Klitplantage er de velkomne i snor. 

Find vej

Du kan komme til Stenbjerg ad flere veje, hvis du er i bil, på cykel eller gående. Kom sydfra ad landevej 181 fra Thyborøn og tag færgen til Agger, hvorfra du fortsætter nord på ad Kystvejen. Du kan også komme ad landevej 11 over Thyholm, gennem Hurup og Vestervig. Og du kan komme øst fra over Limfjordsøen Mors eller fra nord gennem Nationalpark Thy fra Hanstholm eller Klitmøller.

Parkering

Der er parkeringspladser fire steder i Stenbjerg Klitplantage, ved Stenbjerg Landingsplads og i Faddersbøl. I klitplantagen er en af p-pladserne placeret ved Kystvejen, to ved Stenbjergvej, og en ved Tyskebakken. 

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage tog eller bus til Thisted og derfra bus nr. 313 til Stenbjerg.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk