Aktiviteter i Store Dyrehave

Du behøver aldrig at kede dig i Store Dyrehave. Du kan løbe orienteringsløb, køre mountainbike, tjekke dit kondital på sundhedssporet, gå på skattejagt eller bare tage hunden med på en gåtur i Præstevang, der i dag er én stor hundeskov.

12. På mountainbike

Store Dyrehave ligger i et let kuperet terræn og er derfor et ideelt sted at køre MBT. Det blå mountainbikespor i skoven er på 23 km. Hvis du vil forlænge ruten, kan du fra den sydlige ende fortsætte ind i Tokkekøb Hegn, hvor der er ekstra 9 km mountainbikespor. Der er også markeret to intervalspor med blå firkanter på træerne. Intervalsporene er på 0,8 og 1,2 km, og ideen er, at du skal kunne holde en konstant høj puls. Underlaget er derfor ikke teknisk krævende og uden store højdeforskelle. Det blå mountainbikespor er en del af 10 spir - ti særligt udvalgte "must try" mountainbike-områder.

På kortet kan du planlægge din rute

Læs mere om de 10 spir

Læs folderen "Det blå mountainbikespor i St. Dyrehave"

13. Motionsruter

undefined

Der er markeret tre forskellige motionsruter i Store Dyrehave på henholdsvis 6,2, 10 og 21,1 km. De tre ruter starter og slutter alle ved den store parkeringsplads ved Overdrevsvej i den nordlige ende af Store Dyrehave. Ruterne er opmålt af Danmarks Atletik Forbund og anlagt i samarbejde med Farum Orienteringsklub, der hvert år afholder skovmarathon i Store Dyrehave den første søndag i november. Ruten på 21 km udgør præcis halvdelen af skovmarathonen, så hvis du løber den to gange, har du klaret en marathon. Her kan du bare kombinere din marathon med en naturoplevelse samtidig med, at du løber på et blødere og mere behageligt underlag end asfalt.

Læs folderen Dyrk Motion i Store Dyrehave

Læs om martontræning på skovmarathon.dk

14. Orienteringsløb

Du kan selvfølgelig også løbe orienteringsløb i Store Dyrehave. I samarbejde med "Find vej i" har Naturstyrelsen opsat 80 poster rundt omkring i Store Dyrehave. Posterne er røde skovpæle. Hver post har en kode på tre bogstaver, som du kan notere ned. Du kan også bruge de særlige klippetænger ved de røde pæle. Find vej i Danmark er en forenklet udgave af orientering, der bringer dig rundt i skoven og giver dig nye oplevelser. Det findes i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med.

Læs mere på findveji.dk

15. Sundhedssporet

I Store Dyrehave ved den store P-plads på Overdrevsvejen kan du tjekke dit kondital på et 2,1 km langt sundhedsspor. Du kan enten gå eller løbe ruten, og ved hjælp af de opsatte tavler kan du beregne dit kondital meget præcist i forhold til din vægt, højde og alder. Det eneste, du behøver, er et ur. Sundhedssporet kan bruges af alle fra 10 år og opefter. Der findes et lignende sundhedsspor på 2 km i Præstevang ved Københavnsvej.

Slædehundekørsel

Der bliver kørt med slædehunde i den sydlige ende af Store Dyrehave.

16. Hjertestien

Hjerteforeningen har i et samarbejde med Naturstyrelsen anlagt en hjertesti i Præstevang markeret med Hjerteforeningens logo. Ruten er på 5,4 km og kan nås fra bl.a. Carlsbergvej og P-pladsen ved Københavnsvej.

Se mere på hjertestier.dk

Til hest

En særlig Parforceriderute fra Jægersborg Dyrehave i syd til Esrum Kloster og Møllegård i nord går gennem Store Dyrehave.  Når du rider på veje og stier, skal du tager hensyn til skovens andre gæster og i øvrigt følger reglerne.

Læs mere om færdsel til hest

Find rideruten på Parforce.dk

Hundeskov

undefined

Hunde skal holdes i snor i Store dyrehave, og kan luftes uden snor i Præstevang, der er en hundeskov.

17. Parforce cykelrute 110

Cykelruten starter ved Frederiksborg Slot i Hillerød og guider dig gennem byen og ud til Kongestjernen i Store Dyrehave. Samtidig kan du blive klogere på Parforcejagten og hvorfor landskabet er blevet udnævnt til UNESCO Verdenskulturarv. Find folderen her.

18. Parforce-opgavetur for børn

Fra Kongestjernen i midten af Store Dyrehave er der lavet en kort rundtur med opgaver for børn, som på den måde kan komme lidt tættere på Parforcelandskabet og dets jagthistorie.  Print folder her.

19. Golfbane i Lille Hestehave

Hillerød Golfklub har en 18 hullers golfbane i Lille Hestehave, der ligger mellem Funkevej og jernbanen.